Argument del Mag d' Oz

Author: Txell Mas / Etiquetes de comentaris:

La petita Dorothy viu a Kansas. Un dia un cicló la transporta juntament amb la seva casa al Món d’ Oz. Amb la seva arribada els munchkins (habitants del poblat al que va a parar) queden meravellats ja que la seva casa havia aixafat la bruixa de l’Est a la qual tenien molta por.
Des d’aquell moment, Dorothy intentarà trobar el camí que la porti a casa seva. Li expliquen que la única persona que la pot ajudar és el Mag d’ Oz. Així comença una aventura per tot el país d’ Oz per tal de trobar el màgic, havent de superar obstacles i proves pel camí.
Pel camí coneix uns nous amics que la segueixen en el seu viatge ( un espantaocells, un home de llauna i un lleó covard), els quals també volen conèixer el famós mag. Un cop arriben a la ciutat de les maragdes i al palau coneixen el mag, aquest els hi diu que per concedir els seus desitjos abans han de matar la malvada bruixa de l’Oest.
Un cop ho aconsegueixen van a veure el Mag, aquest els hi confessa que és un impostor; és un home normal i corrent que havia arribat al País d’ Oz amb un globus aerostàtic. Tot i així, i davant l’amenaça de Dorothy i els seus companys de viatge de revelar la veritat al poble, el Mag intenta complir els seus desitjos: l’ Espantaocells rep un cervell fet amb agulles, l’Home de llauna rep un cor fet de vellut i al Lleó li fa beure el líquid d’una ampolleta que suposadament conté valor.
Quan ajuda a la Dorothy a fabricar un globus perquè ella pugui tornar a Kansas, el globus arrenca a volar sense ella. Ella haurà de buscar ajuda al Sud, allà la bruixa que regna li explica que les sabates de plata que porta heretades de la bruixa de l’Est són màgiques i amb elles pot tornar a casa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada