Pregunta 3- Examen El Mag d' Oz

Author: Txell Mas / Etiquetes de comentaris:

3) Dibuixa el camí de les rajoles.

Oz és una terra màgica i imaginària que es va representar per primera vegada l’any 1900 al llibre del Meravellós Mag d’ Oz.La terra d’ Oz té forma rectangular i es divideix diagonalment en quatre països:
- El país de Munchkin (est) on regna el color blau.
- El país de Winkie (oest) on regna el color groc.
- El país de Gillikin (nord) on regna el color lila.
- Els país de Quadling (sud) on regna el color vermell.

Al centre de la terra d’ Oz, hi ha la ciutat Esmeralda, allà tot és de color verd al posar- te unes ulleres però a més tot està recobert de pedres precioses verdes. A partir d’ allà s’observa clarament per on va el camí de les rajoles grogues.Cal dir que els personatges del llibre no tenen cap aventura a les terres del Nord, és l’única part del país d’ Oz que no trepitgen. Només en coneixem la bruixa bona que se li apareix a la Dorothy al principi de l’aventura.
El camí de les rajoles grogues serveix a la Dorothy i als seus companys de viatge per descobrir com són, un viatge introspectiu. El Mag de Oz és un llibre que explica les nostres pròpies descobertes, ens explica les nostres pròpies històries, però de manera idealitzada.
L’autor ens demostra que moltes vegades els problemes amb els quals ens trobem estan dins de nosaltres mateixos i no existeixen realment. Prova d’això és que els personatges que acompanyen a Dorothy descobreixen al llarg del llibre que les carències que creien tenir no eren més que un producte de la seva imaginació i, de fet, la pròpia Dorothy descobreix al final de l’obra que la solució al seu problema estava al seu abast des del principi.
El camí té moltes corbes i girs, tot i que al mapa es presenti com una línia recta. Aquestes corbes són un metàfora del creixement personal, el camí suggereix que la via de la realització personal no és només tortuosa, sinó que està plena d’obstacles perillosos que ens serveixen per enfortir els nostres propòsits i il·luminar les nostres capacitats personals.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada