Argument de l' illa del Tresor

Author: Txell Mas / Etiquetes de comentaris:

Jim Hawkins és un adolescent que juntament amb els seus pares treballa a l’ hostal de l’ Almirall Benbow. Un dia apareix un mariner ( Billy Bones ) amb la galta tallada, el qual només posseeix un vell cofre. L’ hostal rep la visita d’un mariner cec la mateix anit que el pare de Jim mor. Aquest amenaça a Bones ( el vell mariner ) dient-li que més tard ell i els seus companys l’atacaran per recuperar el cofre. Bones mor d’apoplexia, producte de la seva addicció al rom. Jim i la seva mare fugen amb el contingut del cofre i veuen des de fora com els pirates destrossen l’ hostal.
Jim es refugia a la casa del cavaller Trelawney juntament amb el doctor Livesey. Jim els hi mostra el mapa del tresor que va trobar al cofre de Bones i els tres decideixen buscar-lo. Trelawney aconsegueix com a tripulants a Long John Silver, ex- cuiner del Capità Flint, i el Capità Smollet al comandament de la Hispaniola. Tot i les protestes del capità sobre la seva mala tripulació, el vaixell marxa rumb al seu destí. Durant el trajecte, Jim cau en un barril de pomes i, dins d’ ell, escolta els plans de traïció de Silver i els altres mariners. Jim comenta el que ha sentit als seus amics i decideixen traçar un pla contra ells.
Després d’arribar a l’illa, Silver i la majoria dels mariners deslleials desembarquen. Jim va amb ells, però fuig i troba a un ex mariner del Capità Flint abandonat a l’illa, anomenat Ben Gunn. El capità, el cavaller, el doctor i els seus companys lleials retenen als pocs mariners traïdors que havien quedat al vaixell i es refugien en un fortí de l’illa. Desprès de les negociacions fracassades entre ambdós bàndols, es succeeixen alguns combats amb armes de foc al fortí.
Llavors, Jim utilitza un bot amb rems de Ben Gunn per aproximar-se ( durant la nit) a l’ Hispaniola i talla les amarres perquè així els pirates se’n vagin a la deriva. La corrent s’ emporta l’ Hispaniola i el bot de Jim. Ell aconsegueix pujar al vaixell i controlar-lo per fer-la encallar en un banc de sorra.
Després de moltes peripècies, Jim aconsegueix tornar al fortí. Quan arriba descobreix que els seus amics lleials han cedit el fortí, les provisions i el mapa als pirates. Aquests el prenen com a presoner. Al dia següent, els pirates surten a buscar el tresor, però en el lloc on indica el mapa només hi ha un forat. De sobte, d’uns arbustos apareixen alguns dels seus amics i els mariners fidels. Aquests aconsegueixen matar alguns pirates mentre que els altres fugen.
Al final, Jim, Silver i els demés van a la cova de Ben Gunn, que havia trobat el tresor i l’havia dut allà, el traslladen al vaixell i retornen a Anglaterra.

1 comentaris:

Unknown ha dit...

mucho texto

Publica un comentari a l'entrada